Over mij

Met veel enthousiasme zet ik me elke dag in voor een mooie, volhoudbare wereld. En ik merk dat je op allerlei manieren verschil kunt maken. Van zwerfafval-speurtochten met mijn kinderen tot het aanjagen van circulaire innovaties op mijn werk bij de overheid. Van het deelnemen aan een ‘kleding ketting’ in de buurt, tot het schrijven en zingen van liedjes.

Op deze website staat mijn muziek centraal. Ik heb een vijftal liedjes geschreven over wat er zoal voorbij komt in mijn dagelijks leven als “wereldverbeteraar”. Van de energie die het me geeft om vanuit mijn passie aan een betere toekomst te werken, tot de frustratie die ik voel als ik weer overspoeld wordt door al het negatieve nieuws; van het omgaan met onzekerheid en chaos, tot het vinden van vertrouwen in mezelf en de natuur om ons heen.

Muziek is van jongs af aan mijn grote passie. Ik werd altijd wakker met een wijsje in mijn hoofd. Vanaf mijn 5e leerde ik achtereenvolgens de blokfluit, piano, dwarsfluit en gitaar bespelen. Ik zong in een koor. Ik zat in een band. En in mijn studententijd ontdekte ik de fun van zelf liedjes schrijven. Echt iets nieuws creëren. Samen met een vriendin vormde ik het Delftse singer-songwritersduo MaaR met wie we op menig (studenten) podium hebben opgetreden. De opeenvolgende jaren was ik muzikaal actief in de acapella groep Pitch Control, waarbij ik ook de magie en energie van samen zingen heb ervaren. En schreef ik op verzoek liedjes voor theater en cabaretvoorstellingen.

Bijna tien jaar geleden kreeg mijn passie voor muziek gezelschap van een nieuwe ‘passie’, voor duurzaamheid. Tijdens een bijzondere reis waarbij we het Afrikaanse continent doorkruisten van “Cape to Cairo”, kwam ik tot de realisatie dat onze manier van leven en omgang met de natuur niet ‘volhoubaar’ is, zoals ze dat in het Afrikaans zo treffend zeggen. Bij terugkomst ging ik op zoek naar een nieuwe baan waarbij ik daar verandering in kon aanbrengen. Dat werd eerst Eneco, later verruilde ik de energietransitie voor de meer omvattende circulaire transitie bij de provincie Zuid-Holland.

Lang heb ik gedacht dat mijn werk en muzikale hobby twee aparte werelden waren. Maar ik kwam er achter dat ze eigenlijk heel verweven zijn en elkaar zelfs kunnen versterken.

Vaak merk ik zowel in mijn werk- als persoonlijke omgeving dat we heel goed zijn in denken en praten, maar dat beweging pas ontstaat als je ergens door geraakt wordt, en voelt en wilt dat jij daar iets kunt betekenen. Voor deze reis naar binnen is muziek een prachtig instrument. Dwars door alle “ja maar- en “wat als”-gedachtes heen vindt muziek de (snel)weg van het hoofd naar het hart.

Sinds ik vorig jaar naar buiten getreden ben met mijn muziek in mijn zakelijke netwerk komen er mooie kansen voorbij. Van optreden tijdens events om de boodschap van sprekers – waaronder Jan Rotmans – nog beter te laten landen tot het schrijven van liedjes op maat, zoals over duurzame zorg. Van podcast-interviews tot ‘setting the stage’ bij een bestuurdersvergadering over duurzaamheid.

Ik ben met name actief op LinkedIn en nodig je uit om me daar te volgen. En zo op de hoogte te blijven en mee te denken met nieuwe ontwikkelingen en inzichten.

%d bloggers liken dit: